Verisure: - Behöver du hjälp att hitta rätt larm?

Allmänt / Permalink / 0
 
Hej mina fantastiska vänner!

Dagens blogginlägg kommer att handla om något som jag tycker är viktigt att alla har och det är ett hemlarm. Har du som läser det inte ett hemlarm så fundera om du inte ska skaffa det. Larmen avskräcker inte bara inbrottstjuven, utan varnar också för brand, vilket ger en trygghet för de boende och ger räddningstjänsten en bättre chans att rätta liv och egendom.

Om det finns en trend i branschen så är det att allt fler vill ha inbrottslarm med kameror. Det innebär att larmet ringer upp villa/lägenhets -ägarens mobiltelefon, eller till larmcentralen, och de kan då se om det är en tjuv som tagit sig in, eller om det är en förvirrad hantverkare som glömt avlarmningskoden.

Larmen kan delas in i tre kategorier nämligen:

• Enkel larmlösning: Har en siren som börjar ljuda om någon utlöser larmet.
• Mellanlarmlösning: Har även en GSM-sändare kopplad till larmet som meddelar husägaren om att någonting händer hemma.
• Avancerad larmlösning: Larmet är även kopplat till en larmcentral som tar emot larmet och sänder en väktare till bostaden.

Det är alltid dina behov du ska sätta främst när du ska välja ett hemlarm till ditt boende. Det är väl investerade pengar och något som du kommer att leva med i vardagen under många år. Verisure är Europas mest rekommenderade larmföretag och är det populäraste hemlarmet i svenska hem.

Verisure har en App och 9 av 10 använder appen regelbundet. 95% av nya kunder är villiga att rekommendera Verisure och de största försäkringsbolagen rekommenderar dom. De har lokal närvaro, dygnet runt öppen kundtjänst och larmcentral. De har fria väktarutryckningar som de flesta inte har.

Vill ni läsa mer om Verisure så gå in på denna länk:

https://www.verisure.se/hemlarm.html

”Home is where your heart is!”

Sköt om er tills vi hörs nästa gång!
Kramar från Sara.

Sara: - Vilken premiär kväll!

Allmänt / Permalink / 0
 
Hej mina fantastiska vänner!

I fredags var jag på premiären på Let´s Dance med min väninna. Tack Ann Wilson att du fixade biljetter åt oss. Jag tänkte här berätta lite om kvällen och vad jag tyckte. Är extra roligt att gå på premiären då alla deltagare är med. Sen försvinner dom en efter en när dom röstas ut.

Jag har haft äran att ha alla i juryn som gäst i min blogg och även Cecilia Ehrling. Förra veckan träffade jag Johannes Brost som också finns i bloggen och på min hemsida. Eftersom jag nyligen har träffat honom och tycker han är en härlig person så hejar jag lite extra på Johannes, det ska jag erkänna. Jag tycker inte som Tony att han är för gammal för att vara med. Åldern är bara en siffra på ett papper! 😊

Det var lång kö när vi kom och vad jag har hört så är det slutsålt alla fredagar. Kan finnas biljetter till sista fredagen. Många kändisar syntes och anhöriga till deltagarna, programledarna och juryn. Efter att ha hängt in våra kappor så fick vi valfri dryck och provsmakning på olika choklader. Innan programmet sänds på tv är det alltid förinspelningar så därför måste man vara på plats innan.

Vi satt ganska nära juryn, men tyvärr var en pelare lite i vägen. En härligt stämning i lokalen som man måste uppleva för att förstå känslan. Det är uppvärmning med publiken och i reklampauserna som är på tv händer det massa kul i lokalen. Allt måste klaffa med tiden.

Årets deltagare i Let´s Dance 2017 är: Johannes Brost, Anja Pärson, Anders Öfvergård, Dominika Peczynski, Ellen Bergström, Jesper Blomqvist, Messiah Hallberg, Samir Badran, Mikaela Laurén och Stina Wolter.

I premiäravsnittet kunde inte Anders Borg vara med och stötta kärleken Dominika så hon överraskades av en videohälsning från den tidigare ministern. Det märktes att Anders var trött på att få heta ”Arga snickaren”. Han rättar programledarna flera gånger. Tilde De Paula Eby gjorde succé som ny programledare tillsammans med David Hellenius. Hon var jätte duktig!

I publiken satt många kändisar och en del pratade David med. Viktor Frisk var där för att heja på Samir, Pernilla och Bianca fanns på plats för det hade ju varit konstigt utan någon i familjen Wahlgren där. David gjorde även en kort intervju med härliga Mia Skäringer.

Om deltagarna tycker jag såhär; Stina Wolter som dansade Tango och fick högst poäng var värd det. Hon hade en otrolig inlevelse och förde in sina konstnärstalanger in i dansen. Hon är 52 år så igen Tony… åldern har ingen betydelse. De äldre visar en helt annan mogenhet tycker jag.

Johannes Brost fick den svåraste dansen som sin första dans; Samba. Han dansade till ”Somliga går med trasiga skor” med sin danslärare Jasmine Takacs. Jag tycker att han gjorde det mycket bra. Jag vet att han har tränat mycket. Han är också mycket van med kameror.

Messiah Hallberg fick minst poäng och tyvärr måste jag hålla med om att de han var sämst men man får inte glömma att det var första programmet och mycket nerver stod på spel. Dominika tycker jag dansade bra och har förutsättningar för att bara bli bättre och bättre. Det handlar också om att utvecklas.

Samir Badran har jag lite svårt för, gillar inte hans kaxiga personlighet. Det förstör så mycket. Jag är mer för ödmjukhet än kaxighet. Känns att han bara vill visa upp sig och vara tuff precis som han gjorde när han medverkade i ”Paradise hotel”. Med hans tjat till sin danslärare Sigrid ”Säg bara att du är kär i mig så blir de nöjda” får man en känsla att han inte tar dansen på allvar. Han bara pratar om hur snygg hon är. ”Vad ska jag säga?” …. svarar Sigrid och det märkts att hon tycker att det är jobbigt. Jag undrar om han har kommit över tiden sen Paradise hotels vilda liv. För mig verkar han mer intresserad av hur tjejen ser ut än av dansen. För omogen. Det är min åsikt!

Kvar som jag inte har pratat om är Anja, Anders, Ellen, Jesper och Mikaela. Jag tror Anders har förutsättningar för att utvecklas och komma långt fram i programmet. Även dom andra fyra. Det är inte lätt att vara boxare som Mikaela är och sedan dansa och tänka på att hålla axlarna nere. Det gjorde hon bra. Anja är favorit bland många så vi får se hur det går. Efter första programmet kan jag inte säga vem som är en klar vinnare, då alla var mycket duktiga.

Jag ska med spänning följa programmet. Premiären 2017 bjöd på en stor succé och vi åkte hem med ett leende på läpparna. Fick en Goodiebag när vi gick ut med lite smått och gott. Jag har sett programmet efteråt hemma för att en gång till se deltagarna och känna efter vad jag tycker. Detta som jag har skrivit är alltså mina tankar. Smaken är som baken -delad!

Jag kommer alltid att beundra David Hellenius för han är så snabbtänkt. Tänk om man hade den förmågan. 😊

Ett hälsotips till er vill jag avsluta dagens blogginlägg med. Förutom dans som ger motion och är kul så försök varje dag att ta en liten promenad medan det fortfarande är ljust ute. Även om det bara blir en kvart på lunchen så är det bättre än inget. Vi behöver ljus och luft. Jag har hundar så för mig är promenader inga problem, men ni som inte har hundar glöm inte bort detta. Ta in så mycket ljus som du kan! Även inomhus på kvällarna. Brist på ljuset kan göra att man känner sig trött och nere.

Ha nu en riktigt bra vecka!

Kramar från er Sara.Cecilia Lazar: - Det flödar av positiva endorfiner i min värld!

Allmänt / Permalink / 0
 
 
Hej alla fantastiska vänner!

På fredag är det premiär på Lets Dance, ett program som jag tycker om jätte mycket. Jag har gått sex stycken buggkurser i min ungdom och sen gjort som citatet säger ”Livet är en dans. Ibland leder vi, ibland följer vi. Inte oroa sig om vad vi inte vet, vad som är viktigt är att vi lär nya steg när vi går”. 😊

Nya steg lär sig just nu året deltagare i Lets Dance och de är: Johannes Brost, Stina Wolter, Samir Badran, Mikaela Laurén, Messiah Hallberg, Jesper Blomqvist, Ellen Bergström, Dominika Peczynski, Anja Pärson och Anders Öfvergård.

Jag tog pulsen på Johannes Brost i söndags och vi hade ett långt, härligt samtal. I mina tidigare blogginlägg kan ni läsa intervju med Tony Irving, Ann Wilson, Cecilia Ehrling och Johannes. Inför premiären på fredag har jag också tagit pulsen på Cecilia Lazar, en av jurymedlemmarna som ersatte Dermot Clemenger. Nu har Cecilia blivit varm i kläderna och det ska bli kul att få se dom alla på fredag.

Cecilia Lazar är född 27 maj 1959 och bor i Göteborg med sin make Per som backat, stöttat och älskat henne sedan 33 år tillbaka. De har en dotter, Marielle, som arbetar i deras familjeföretag Lazars Danssklubb. Klubben har på kort tid blivit en av Sveriges största och mest aktiva inom tiodans.

Kan berätta att det finns två olika dansstilar inom tiodans; latinamerikansk dans och standarddans. Bland de latinamerikanska danserna hittar vi Cha-Cha, Samba, Rumba, Jive och Paso Doble. Inom grenen standarddans ingår Vals, Quickstep, Tango, Slow Foxtrot och Wienervals. Cecilias Dansklubb är ansluten till Svenska Danssportförbundet (DSF), som i sin tur blev medlemmar i Riksidrottsförbundet år 1977.

Får jag presentera härliga Cecilia Lazar! 😊

- Hur mår du idag?

- Jag mår lysande - en ledig dag idag - sedan kör jag fram till 12 maj i ett sträck, svarar Cecilia.

- Är du laddad inför Lets Dance premiären på fredag?

- Ja, jag är såååå peppad! 😊

- Tilde de Paula blir ny programledare. Något annat nytt denna säsong?

- Nej det är samma koncept -men ribban på bra dans ökade verkligen förra året - både Bianca o Elisa var så duktiga, aldrig förut har det stått så värdiga vinnare i finalen.

- Har du hunnit att skaffa dig några favoriter?

- Nej och jag har inte sett dom träna, svarar Cecilia.

- Om du fick välja en låt att dansa till och en dans, vad väljer du då? frågar jag.

- Jag arbetar med musik 7-9 timmar om dagen, det som skiftar är min känsla - så ingen dag är den andra lik. En dag rumba, en annan dag en vals.... 😊

- Tycker du att någon dans är svår? frågar jag.

- Samba och Slowfox är de svåraste danserna!

- Har du tävlat i dans?

- Ja, slutade dock som 17-åring för jag ville tjäna pengar på dans och då blev man proffs......idag finns ingen skillnad amatör eller proffs.

- Vad kommer du att tänka på när du bedömer denna säsong av Lets Dance?

- Att ta för mig mer-våga mer..... Svårt första gången med två veteraner som hade suttit 100 ggr förut och så kommer jag första gången..

- Vem vill du se delta i programmet nästa säsong?

- Jag älskar starka personligheter -Mikael Persbrandt?

- Vad har du gjort i ditt liv för att behålla hälsan?

- Min hobby är att laga mat -så det är viktigt- vällagad mat VARJE dag! Jag dansar, så det ger både kondition och harmoni.

- Vad har du för relation till alkohol? undrar jag.

- Sund, alla människor har ett val och det är viktigt att sätta gränser! svarar Cecilia.

- Favoritmat?

- Allätare, men fisk o kyckling är det som jag aldrig skulle kunna vara utan.

- Har du någon annan passion än dans?

- Det är min familj och att laga mat!

- Är du rädd för något?

- Jag är rädd för ensamheten.

- Ditt mest pinsammaste minne i livet?

- Jag var 13 år och dansade jazzbalett. Vi satt och tänjde benen för att göra split och plötsligt släpper jag en brak som hördes. För mig kändes det som en hel blåsorkester på en gång, alla tittade åt mitt håll och jag ville bara försvinna från jordens yta. Jag försökte låtsas oberörd men ansiktet lyste som en tomat.

- Vad gör dig lycklig?

- Naturen, skärgården, sjöar….. allt det som ger mig vackra bilder och som jag kan känna och lukta, svarar Cecilia.

- Dina råd för ett lyckligt förhållande?

- Prata om allt! Leta inte efter fel hos varandra, leta efter kvalitéer tillsammans, njut av varandra....

- Är det något som du borde ta itu med? I så fall vad?

- Ja kanske att lära mig att säga nej någon gång! Jag vill så gärna göra alla till lags och vara behjälplig, inte alltid så bra för mig själv!

- Hur ser detta år ut för dig efter Lets Dance?

- Först och främst hoppas jag att jag får vara frisk och ha hälsan. Jag har min dansskola, mitt arbete. Älskar att arbeta med mina grupper och tävlingspar 5 dagar i veckan. Min karriär är klar. Jag är mycket omtyckt som tränare och domare utomlands så jag kommer fortsätta som vanligt ...resa och arbeta o döma. Låter kanske tråkigt men mitt arbete är fantastiskt! Alla som kommer för att dansa gör det för att det är roligt -alltså flödar det av positiva endorfiner i min värld! Och som du säkert har förstått kommer jag att ta vara på min make Per.

Fina ord och jag håller med om att det är bra att vistas där det finns positiva endorfiner. Ska bli så roligt på fredag att få följa alla i Lets Dance. 😊

Tills vi hörs igen; MÅ BÄST!

Kram! Sara.


Till top